Для вчителів географії Локачинського районуП`ятниця, 03.05.2024, 04:28

Гість | RSS
| | |
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 48

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 22 » Шановні колеги!
16:30
Шановні колеги!
Пропонуємо питання турніру з географії на 2012 р. Прохання підготувати відповіді і привезти їх на серпневе засідання методичного об'єднання.
Питання VIII Всеукраїнського турніру юних географів
1. Чи можна вважати цілком обгрунтованим проведення меж природних зон на карті України? Як змінювалися ці межі впродовж останніх 5000 років і чого слід очікувати в наступні 50 років?(Бубнів)
2. Однією із загальних закономірностей розвитку географічної оболонки є ритмічність. Як враховується ця закономірність у суспільно-географічних дослідженнях? (Затурці)
3. З 1978 р. рівень Каспійського моря підвищується через зміну клімату в межах його басейну та акваторії. Оцініть економічні та екологічні наслідки підняття рівня води Каспію. (Колпитів)
4. Нинішні трансформації в географії характеризуються народженням так званої інженерної географії, що має два основних напрями досліджень – конструктивний та природоохоронний. Поясніть їх сутність. Наведіть приклади застосування географічних знань для вивчення і прогнозування техногенних змін географічного середовища, ландшафтної оболонки Землі в цілому. (Конюхи)
5. Останнім часом почастішали стихійні явища в літосфері, атмосфері, гідросфері Землі. Назвіть їх. Поясніть причини виникнення та визначте райони максимальної локалізації стихійних явищ. Запропонуйте правила гарантування безпеки людей під час стихійних лих. (Коритниця)
6. Схарактеризуйте географію поширення «соціального сирітства» в Україні, соціально-економічні чинники виникнення. Спрогнозуйте тенденції трудової міграції українців. (Маньків)
7. У багатьох країнах Європи відбувається процес рурбанізації. Визначте її причини і наслідки. Доведіть або спростуйте те, що рурбанізація має місце в Україні. (Павловичі)
8. У деяких віддалених куточках світу збереглися племена, які майже не мають контактів з рештою світу. Влада країн, в яких є такі племена, обмежує доступ до районів їх проживання. Чи правильною є така політика, чи все ж слід «цивілізувати» ці племена? (Зубильне, Окорськ)
9. Сучасні принципи найменування та перенайменування географічних назв в Україні: аргументи «за» і «проти». (Тумин)
10. Віртуальні туристичні маршрути: переваги та недоліки порівняно з реальними маршрутами. (Холопичі)
11. Доведіть чи спростуйте твердження: «Розвиток транспортної інфраструктури є рушійною силою всієї економіки». (Шельвів)
12. Картографічний метод дослідження є одним з головних у географії. Проведіть власне дослідження своєї області за картами навчального атласу, не використовуючи інші джерела інформації. (Озютичі)
13. Електронні карти містять значно більше інформації ніж паперові. У яких сферах діяльності їх використовують? У чому їх переваги та недоліки? (Ст.Загорів)
14. Схарактеризуйте основні недоліки орбітального руху Землі. Чи може людина змінити тривалість пір року? Обгрунтуйте свою відповідь.
(Губин)
15. Гігрограф, встановлений у міжгірній долині масиву Чорногора в Українських Карпатах, фіксує в окремі дні відносну вологість понад 100%. Чим це можна пояснити? Чи можна спостерігати таке явище в інших ПТК географічної оболонки? (Білопіль)
16. Україна за «індексом щасливої планети»у хвості списку держав світу. Яка зміна якості ландшафтів може вплинути на місце нашої держави в цьому списку? (Козлів)
17. Система відліку часу – проблема для усього світу донині. Чому, і як її раціонально вирішити в Україні? (Кисилин)
18. Окремі країни світу протягом останніх 20 років змінили форму адміністративно-територіального устрою з унітарної на федеративну. Зясуйте чинники такого процесу і спрогнозуйте, які країни і чому можуть стати федераціями? (Привітне)
19. Окремі науковці вважають, що Європейський Союз сьогодні – типовий приклад конфедеративного державного утворення. Доведіть чи спростуйте це твердження. (Локачі)
20. У світі є хвороби, що спричиняють епідемії. Дедалі частіше зявляються прогнози можливості пандемії. Поясніть, які географічні чинники впливають на поширення цих хвороб. (Пятикори)

Переглядів: 655 | Додав: Roma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz