Для вчителів географії Локачинського районуЧетвер, 02.05.2024, 17:52

Гість | RSS
| | |
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 48

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
5 березня на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено районний семінар для вчителів природознавства. Учасники семінару відвідали урок на тему: "Умови життя організмів. Чинники неживої природи",  який провела Здибель О.А. В ході уроку було використано комп'ютерні технології, інтерактивні технології, роботу в групах, учні досліджували результати досліду про вплив температури, світла і вологості на проростання насіння. У ході круглого столу було обговорено методичні рекомендації щодо вивчення розділу "Планета Земля як середовище життя організмів". Керівник семінару Занюк В.Г. поділилась досвідом роботи з проблеми використання дидактичних ігор на уроках природознавства.
              
Переглядів: 522 | Додав: Roma | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (1)

Шановні колеги, відповідно до плану роботи районного методичного кабінету 26 березня буде проведено районну НПК для вчителів природничих дисциплін на тему: "Значення комплексного застосування основних принципів навчання на уроках природничих дисциплін для розвитку креативності учнів". Запрошую взяти участь за такою тематикою:

Примірні теми

1.      Значення наукового підходу у викладанні природничих дисциплін.

2.      Систематичність у навчанні – характерна ознака наукового знання.

3.      Значення застосування принципу свідомості й активності для формування в учнів позитивної мотивації до навчання.

4.      Актуальність принципу зв’язку навчання з життям в контексті впровадження нових Державних стандартів загальної середньої освіти.

5.      Реалізація принципу доступності навчання.

6.      Значення використання принципу індивідуального підходу для підвищення якості роботи учнів.

7.      Принцип наочності – «золоте правило» дидактики.

8.      Основні шляхи реалізації принципу міцності засвоєння знань і умінь.

9.      Вплив принципу емоційності навчання на підвищення ефективності навчання.

10.  Шляхи реалізації принципу виховного характеру навчання (екологічне, економічне, естетичне)

11.  Значення краєзнавчого принципу навчання у системі роботи вчителів природничих дисциплін.

До 1 березня подати теми виступів по телефону 2-13-47

З повагою Валентина Журавлюк


 

Переглядів: 392 | Додав: Roma | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

Надійшли результати участі учнів шкіл району у четвертій Міжнародній природознавчій грі "Геліантус" - 2013. Вітаємо всіх учасників та їхніх наставників! Рекомендуємо провести нагородження у навчальних закладах на загальношкільних лінійках. У грі взяло участь 25 учнів із 5 шкіл.
- Локачинський НВК (координатор Корнелюк І.В.)
1. Томчук Артем - грамота з біології
2. Бобрик Катерина - грамоти з біології, хімії, фізики
3. Сташук Роман - диплом ІІІ ступеня
4. Сафронова Діана - учасник
5. Шумук Ася - учасник
6. Одіон Ірина - учасник
7. Ятчук Леся - учасник
8. Шевчук Владислав - учасник
9. Сахарчук Марія - учасник
10. Слупко Владислав - учасник 
11. Тимчук Олександр - учасник
12. Мощук Анна - грамота з фізики
13. Колошнюк Оксана - грамота з біології і фізики 
- ЗОШ І-ІІІ ст. с. Привітне (координатор Занюк В.Г.)
1. Гомон Катерина - грамота з географії
2. Трофимюк Олеся - грамота з біології
3. Трофимюк Вікторія - грамота з біології
- ЗОШ І-ІІ ст. с. Білопіль (координатор Дорощук Н.С.)
1. Воляник Микола - грамота з біології
2. Стасюк Валерій - грамота з біології
3. Курбай Іван - учасник
- ЗОШ І-ІІ ст. с. Губин (координатор Скакун О.М.)
1. Демчук Олександр - диплом ІІІ ступеня
2. Тихонова Юлія - учасник
- ЗОШ І-ІІІ ст. с. Козлів (координатор Парафін В.С.)
1. Форманюк Дмитро  - диплом І ступеня (сумка)
2. Пивовар Вікторія - грамота з географії
3. Голощук Олександр - грамота з географії
4. Жомер Анна - грамота з географії
Наступна гра відбудеться 11 грудня 2014 року. У ній можуть брати участь учні з 1 до 11 класу. З правилами гри, порядком реєстрації на участь у ній та матеріалами для підготовки можна ознайомитися на сайті гри http://helianthus.com.ua/. дані про кількість учасників потрібно буде оновити у термін реєстрації (з 01 вересня по 15 листопада 2014 року.)  

Переглядів: 425 | Додав: Roma | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

18 грудня для вчителів природознавства було проведено черговий семінар-практикум, який відбувся на базі Привітненської ЗОШ І-ІІІ ст. Занюк В.Г., вчителька місцевої школи провела відкритий урок на тему: "Форми та розміри Землі. Внутрішня будова Землі", продемонструвавши активні форми роботи під час вивчення нового матеріалу, було використано ряд фрагментів навчальних фільмів з теми. Вчителі висловили своє бачення вивчення теми "Земля - планета сонячної системи", а також поділились досвідом роботи над створенням міні-проектів. Керівник семінару-практикуму Занюк В.Г. проаналізувала навчально-методичне забезпечення викладання вищеназваної теми. В роботі семінару взяла участь завідувач райметодкабінету Журавлюк В.М., яка підняла проблему значення курсу "Природознавство" для розвитку життєтворчих компетентностей учнів.
    

Переглядів: 453 | Додав: Roma | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

20 листопада  на базі ЗОШ І- ІІІ ст. с. Колпитів відбулося чергове міжшкільне методичне об’єднання вчителів географії з теми « Мотиваційно – організаційний етап уроку. Його значення для формування в учнів мотивації до навчання». Матвіюк Н.Д., керівник ММО, представила презентацію про «Шляхи формування мотивації на уроці», організувала роботу вчителів над  моделюванням етапу уроку « Мотивація навчальної діяльності». Традиційно географи побували на  відкритому уроці у старшого вчителя Палянички А.П. на тему: «Літосфера. Внутрішня будова Землі». Вчителем застосовувались компютерні технології,  на уроці також були використані різні форми роботи з підручником, малюнками, таблицями. Крім того педагоги вдосконалювали комп’ютерну грамотність по роботі з Інтернет ресурсами. Пропонуємо презентацію керівника ММО Матвіюк Н.Д. з проблеми семінару. Формування мотивації на уроці. 
Переглядів: 384 | Додав: Roma | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

6 листопада на базі ЗОШ І- ІІІ ст. с. Замличі відбулося міжшкільне методичне обєднання вчителів географії. Тема  засідання, над якою працювали вчителі, « Методика проведення практичного заняття». Керівник ММО Матвіюк Н.Д. організувала проведення моделювання практичного заняття, опрацювала з членами методобєднання основні вимоги до проведення практичних робіт з географії. Відвідали урок вчителя географії Макарука О.С., на тему: «Геологічна будова,  рельєф та корисні копалини Африки». Молодий вчитель відповідально поставився до розробки уроку, доцільно використав мультимедійне обладнання, відео фрагменти, учнівські повідомлення,організував результативну роботу учнів з підручниками, атласами, картами. Вчителі географії вдосконалювали комп’ютерну грамотність зі створення уроків-презентацій. 
Переглядів: 390 | Додав: Roma | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

27 листопада на базі Локачинського НВК відбулося чергове заняття семінару-практикуму для вчителів природознавства, які читають у 5-их класах. Корнелюк І.В., вчителька школи-гімназії провела випереджуючий урок вивчення нового матеріалу на тему: "Сонячна система. Планети" в процесі якого продемонструвала різноманітні сучасні прийоми організації навчально-виховного процесу з використанням відеофрагментів, звітування учнів - керівників груп про результати самостійної пошукової роботи та інші. Крім того, учні 5 класу презентували свої міні-проекти з різних тем розділу "Всесвіт". Керівник семінару-практикуму Занюк В.Г., вчитель природознавства Привітненської ЗОШ. дала методичні поради щодо викладання розділу "Всесвіт". Досвідом роботи з питань підготовки і проведення уроків з даного розділу поділились вчителі: Лисанюк Т.М. із Заячицівської ЗОШ, Шумчук І.А. із Кисилинської ЗОШ, Вознюк О.В. із Холопичівської ЗОШ, Лялька А.М. із Павловичівської ЗОШ і Мочеброда О.Є. із Затурцівської ЗОШ. Вчителям були запропоновані методичні матеріали для уроків у процесі роботи також вироблено конкретні рекомендації щодо вивчення розділу "Всесвіт".
     
Переглядів: 471 | Додав: Roma | Дата: 29.11.2013 | Коментарі (0)

З1 жовтня відповідно до плану роботи районного методичного кабінету та з метою вивчення рідного краю  було організовано виїзне РМО вчителів географії на базі Шацького району на тему: "Значення краєзнавчого підходу до викладання географії". Географи ознайомилися із фауною Волинської області у музеї природи Шацького технікуму лісового господарства; здійснили екскурсію екологічною стежкою Шацького національного парку, побувавши на озерах Світязь, Пісочне, Люцимир, Перемут. Цікавою була зустріч із вчителем географії Дужич Н.І. ЗОШ І-ІІІ ст. с.Світязь.  (Пропонуємо фотоматеріали із поїздки) 
Переглядів: 373 | Додав: Roma | Дата: 06.11.2013 | Коментарі (0)

29 серпня відбулося перше засідання РМО вчителів географії і природознавства. Педагоги опрацювали нормативні документи щодо організації навчально-виховного процесу у 2013-2014 н.р., методичні рекомендації МОН України і ВІППО, щодо викладання природознавства. Обговорили і схвалили план роботи РМО на навчальний рік. Виробили рекомендації щодо роботи з навчально-методичним комплексом підручника "Природознавство", 5 клас.

       


Переглядів: 484 | Додав: Roma | Дата: 06.09.2013 | Коментарі (0)

29 серпня 2013 року відбудеться секційне засідання вчителів географії та природознавства на базі Локачинського НВК, початок роботи о 9.30 год. Пропонуємо тематику засідання
Переглядів: 371 | Додав: Roma | Дата: 27.08.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »
Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz